BLOG

19

feb

Hållbart skidskytte VM i Östersund 2019

0 Comment| 0 Likes

Scandinavian Business Certification (SB cert) har fått det viktiga uppdraget att hållbarhetsgranska Skidskytte VM i Östersund 2019.
Bakgrunden är att Biathlon Events AB som arrangör av VM i skidskytte på ett ansvarsfullt sätt vill säkerställa att tävlingarna genomförs med hållbarhet – arrangören är bl a oroade för att Östersund är en av de städer i Europa där medeltemperaturen har höjts mest de senaste hundra åren.
”- Svensk idrott måste ta sitt ansvar för att minska koldioxidutsläppen. Buss och tåg som färdmedel och förnybar el måste stå i centrum för stora idrottsarrangemang”, skriver bland andra Patrik Jemtebord, ordförande i organisationskommittén för skidskytte-VM i Östersund.
Som ett led i att säkerställa att de åtgärder man har vidtagit för att arrangera tävlingar på ett ur miljön hållbart perspektiv har man nu valt att anlita en oberoende tredjepartsutvärdering av tävlingarna. SB Cert kommer därför att vara på plats under tävlingen och genomföra granskning av att processer och rutiner efterlevs. Resultaten kommer därefter att återkopplas till VM organisationen.

You must be logged in to post a comment.